UW VAKANTIE BIJ ONS


beschrijving - ligging - indeling - foto album - pdf
St. Pierre de Curtille is een pitoresk franse dorpje, gelegen aan de noord-west kant van het grootse franse natuurlijke meer het "Lac du Bourget", in het uiterste zuiden van de "Chautagne", in de laatste uitlopers van de Jura aan de voet van de Franse Alpen.
Ons in natuursteen gebouwde huis staat in het oudste gedeelte "Curtille" van de plaats, alwaar het dorp zijn oorsprong heeft sinds de 15e eeuw. De monniken van de abdij "Abbey de Hautecombe" zochten een warmer verblijf voor de winter maanden. Beschutting werd gevonden op de zuid helling alwaar zij hun kapel en woningen bouwden. Ook ging deze strategische plaats niet ongemerkt voorbij aan de toenmalige heersers en "Général de Boigne" liet er een kasteel bouwen waar nu nog het woongedeelte en enkele torens van over zijn.
Vanaf het onderste stuk van de helling biedt ons huis een volledig vrij uitzicht over het voor ons liggende dal. In de luwte tegen de soms frisse noorde wind, volledig zuid georiënteerd genieten wij van s'ochtends tijdens het ontbijt tot s'avonds bij het diner van de zon. De diverse bomen in de tuin geven gedurende de zomermaanden een soms welkome verfrissende schaduw tijdens de warmste uren van de dag.
Aan aktiviteiten ontbreekt het in onze omgeving niet. Het meer met zijn vrije strand en haven in Conjux op 5 minuten (surfen, zeilen, zwemmen), parasailen en delta vliegen op de "Col du Sapenay" op circa een half uur, mooie middel gebergte (1500m) wandelingen (Dent du Chat, Grand Collombier, Massif du Revard) met adembenemende uitzichten en mogelijkheden tot berg beklimmen of de fantastiche watervallen van de "Cirque de Saint-Même".
Leuke gezellige plaatsjes als Chanaz, Aix les Bains, Chambéry of Annecy op 5 tot 45 minuten. En voor wie een dagje in het hoog gebergte van de eeuwige sneeuw wil genieten zijn er voldoende mogelijkheden binnen anderhalf tot 2 uur rijden via de uitstekende infrastruktuur van snelwegen.

Maaik Nagtegaal - Curtille - 73310 St. Pierre de Curtille - France - tel 0031 479 542 608 - info@maaik-nagtegaal.com